Ciasto bananowe z dereniem lub jagodami 😍😍🥰🤩👍👍🥧🥧🥧
#gotujikropka
Składniki: 
👉100g derenia jadalnego/borówek 🍇
👉100g banana 🍌
👉150g mąki owsianej 
👉50g cukru trzcinowego
👉80ml mleka ryżowego
👉80g masła klarowanego roztopionego i ostudzonego
👉25g mąki kukurydzianej
👉2 łyżki siemienia lnianego wymieszanego z 6 łyżkami letniej (u mnie gorącej) wody – odstawione wcześniej na 10-15 minut
👉1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
👉szczypta soli
Sposób wykonania:
1. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. 
2. Połączyć wszystkie składniki oprócz owoców na jednolite ciasto. 
3. Dodać dereń i banana pokrojone w kostkę. 
4. Przelać masę do keksówki i piec ok 60 minut w temperaturze 160 st.C.
Smacznego! 😋
PS Pamiętajcie o porcji ruchu na świeżym powietrzu! 😁
