Wprowadzenie produktów wcześniej alergizujących.
Jest to bardzo przez pacjentów wyczekujący moment. Każdy z niecierpliwością czeka, kiedy będzie mógł jeść to po czym, wcześniej źle się czuł.
W tej lekcji dowiesz się, w jaki sposób wprowadzać te produkty.
W trakcie tego procesu kontroluj swój stan zdrowia, wykonując badania krwi. Wystarczy, że zrobisz morfologię z rozmazem, zapisz sobie w dzienniczku poziom limfocytów, eozynofilii, bazofili, monocytów oraz poziom hemoglobiny. Dodatkowo rzetelnie wypełniaj dziedziczek samokontroli. Wpisuj do niego swoje samopoczucie po wprowadzeniu konkretnego produktu.
Jeżeli zauważysz niepokojące objawy, odstaw go na 3 miesiące.
Co miesiąc w trakcie prowokacji powtarzaj badania, które zrobiłeś przed prowokacją i porównaj wyniki badań. Jeżeli widzisz niepokojące odchylenia, czyli hemoglobina zaczyna się obniżać a np. limfocyty podnosić, skontaktuj się z przeszkolonym w programie „6 kroków wyjścia z alergii” dietetykiem, który pomoże Ci bezpiecznie przejść przez ten proces.
Jeżeli chcesz wprowadzić do diety gluten, czy produkty mleczne, szczególnie wtedy, gdy masz predyspozycję genetyczną do nietolerancji tych produktów, nie rób tego na własna rękę. W takim wypadku skontaktuj się ze mną.
Może się również okazać, że alergia rozwinęła się tak bardzo, że bez odczulania możesz sobie nie poradzić.
W celu przeprowadzenia skutecznego odczulania skontaktuj się z gabinetem.